Joskus yli kymmenen vuotta sitten ( joko tammi-tai helmikuussa 2009 tai aiemmin, 2008 tai 2007, luulen. ) kokeeksi käänsin Tao Te Ching'iä, sen erinomaista englanninkielistä Stephen Mitchellin käännöstä ( https://www.amazon.com/Tao-Te-Ching-Laozi/dp/0060812451/ref=mp_s_a_1_4?crid=19GQLI412INGB ) suomeksi, mutta sitten hukkasin tekstini, ja eilen löysin, mutten oel lukenut sitä läpi, ja äskern skannasin tekstin kuviksi, mutta käänsin vain osan luvuistra:
( 19. maaliskuuta 2024 Kännökstekstini oli kai keväällä 2009 (vai vähän aiemmin?) tietokoneelleni kirjoittamani, mutta sitten joskus päiviä tai jopa kuunausiamyöhemmin printtasin sen, mutta siinä oli jotain vikaa, ja niin kauhistuin ja laitoin koko tekstin pois mielestäni. Äsken kun luin alkua, niin siinä yht'äkkiä olikin jokin viittaus seksiin (jostain esp tms kautta ilmassa mielikuva, että kummallisen sosiaalispainitteisen näkökulman ilmaus "aina läsnä syvimmällä sinussa" tarkoittaa että sosiaalisesti dominantti ruutumallinen mies raiskaa naisen.), kun olisi pitänyt olla viittaus elollisen ikiaikaiseen luontoon, siis ihmisen, eläinten ym perustoimintojen perusperiaatteisiin, joita mm on mielestäni nähdyssä luontomaisemassa kulkeminen, näköaisti hahmottaa rakenteita, tunnelmataju ja ymmärrys selventävät niistä luotua maisemakuvaa, joka on jokseenkin perustyyppi maailmankuvasta, maisema, jossa elämme. Sekä toiminnassa että havainnoissa tunnevireiden huomioiminen auttaa oppimaan oaremman taitotason, siinä mielessä ikiaikaisen peruslulntomme osasista myös tunteet ja tunnelmasävyt, tuntein ja ymmärryksellä hahmotetut tavoitteet ohjaavat kohti parast toimivknta elämäbtapaa, ja noihin nyansseihin ja luonnollisiin toimivimpiin ja maailmassa elollusen ym rakenteeltaan siihen rinnastuvan kannalta parhaisiin vaivtoehtoihin maailnassa keskittyminen nostaa taitotasoa entusestään, mikä on jotenkin laulumainen näkökulma, elämän suuri laulu, mistä on jokin lainaus to ttutaitokirjoituksessani LearnTalents.BlogSpot.com sekä sävellystaidon ohjeissani tms blogissa composingmelodies.blogspot.com .
Niin että en kai ole tuota pidemmälle lukenut tätä tekstiä, missä piti olla oma filosofinen näkemykseni eikä mustaa magiaa. )
No comments:
Post a Comment